6 motive pentru care copilul tau are nevoie de o trotineta

In zilele noastre, copiii sunt pasionati de jocurile virtuale insa ele pot conduce la sedentarism si dependenta. Petrecerea timpului in aer liber este esentiala pentru dezvoltarea fizica si psihica a copiilor insa, daca nu ii implicam in activitati distractive, copiii se vor plictisi rapid si vor dori sa se intoarca la jocurile virtuale.

Daca si tu doresti sa ii stimulezi copilului tau interesul pentru joaca in aer liber, o trotineta poate fi solutia.

Mersul pe trotineta are o varietate de beneficii pentru copii, chiar daca se apropie de varsta adolescentei. Mai mult decat o simpla jucarie, o trotineta copii este un instrument cu ajutorul caruia pot avea experiente frumoase si valoroase.

Iata, mai concret, 6 motive pentru care orice copil are nevoie de o trotineta:

  1. Mai multa miscare

Mersul pe trotineta implica utilizarea intregului corp ceea ce inseamna ca cei mici vor avea o circulatie, un metabolism sanatos, si o musculatura bine dezvoltata. Pe langa faptul ca ii ajuta pe copii sa faca mai multa miscare, utilizarea trotinei ii va ajuta sa isi imbunatateasca coordonarea si simtul echilibrului.

  1. Dezvoltarea unui stil de viata activ

Mersul pe trotineta este distractiv, ceea ce inseamna ca cel mic va asocia miscarea cu distractia. Aceasta perspectiva asupra miscarii il va stimula sa mentina un stil de viata activ si in anii ce vor urma.

  1. Ii invata despre siguranta si regulile de circulatie

Atunci cand cel mic foloseste o trotineta este obligatoriu sa poarte casca si sa respecte regulile de circulatie, chiar daca merge numai prin parc si trebuie sa evite pietonii, sa se opreasca, sau sa ofere prioritate in anumite situatii. Respectarea acestor reguli de baza se va traduce, la varsta adulta, intr-0 preocupare ridicata pentru siguranta proprie si a celorlati.

  1. Ii ajuta sa socializeze

Chiar daca cel mic nu are multi prieteni, o trotineta poate deveni un pretext grozav pentru apropierea de alti copii. Implicit, copilul isi va dezvolta mai usor si mai rapid abiltatile sociale.

  1. Mai multa incredere in propria persoana

Utilizand o trotineta, copiii vor avea multe motive sa dezvolte un nivel mai ridicat de incredere in propria persoana: invatarea unor abilitati noi (de la mersul pe trotineta la abilitati tehnice legate de repararea trotinetei), responsabilitatea fata de propria persoana si fata de ceilalti, castigarea unor prieteni noi, si lista poate continua.

Toate aceste aspecte ii va ajuta pe copii sa inteleaga ca sunt puternici si inteligenti si ca pot face si alte lucruri mai dificile.

  1. Ii invata sa aiba grija de ceea ce le apartine

O trotineta poate fi un obiect de pret pentru un copil, mai ales daca i se explica faptul ca aceasta nu poate fi inlocuita des. Din acest motiv, va cauta sa aiba grija de trotineta, pentru a se bucura de ea cat mai mult timp. In schimb, aceasta atitudine il va invata sa aiba grija de lucrurile care ii apartin.

 

Photo by Dave Spiess on Unsplash

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.