3 lucruri esentiale de retinut cand vrei sa iti lucrezi abdominalii

Muschii tai abdominali joaca un rol crucial in asigurarea stabilitatii coloanei vertebrale si facilitarii miscarilor de zi cu zi. Cresterea fortei fizice si stabilitatii in zona abdomenului este un obiectiv util, dar multi oameni pot confunda antrenamentele abdominale cu cele care pot arde grasimile.

Exercitiile care iti pot dezvolta musculatura si imbunatati forta abdominala nu sunt aceleasi care ar putea reduce dimensiunea taliei tale. Aflat mai multe despre muschii abdominali si despre cum sa ii lucrezi eficient, precum si despre limitarile antrenamentelor abdominale, in randurile ce urmeaza.

1. Adevarul despre muschii abdominali

O mare parte din frustrarea pe care o putem dezvolta din pricina abdomenului nostru se datoreaza dezinformarii si asteptarilor nerealiste. In ciuda muncii grele a antrenorilor de pretutindeni, oamenii inca se agata de idei invechite despre modalitatea corecta de a-si lucra abdomenul si de a obtine atat de mult doritele “patratele” pe abdomen (care, apropo, nu sunt necesare pentru a fi sanatos si puternic).

De asemenea, e de retinut ca a avea o zona core puternica te poate ajuta cu aproape orice sport sau activitate fizica, dar abdomenele sunt doar o parte a zonei noastre core. Zona core include, de asemenea, muschii oblici (muschii de pe partile laterale ale abdomenului) si alti muschi ai spatelui, si chiar si fesierii (fesele).

2. Exercitiile abdominale nu te scapa de grasimea abdominala

Desi antrenarea muschilor abdominali poate creste rezistenta sau forta, acest lucru nu va arde grasimea din acea zona. Motivul? Organismul utilizeaza energie din intregul corp atunci cand faci exercitii, nu doar din partea pe care o antrenezi.

Singura modalitate de a reduce din tesutul adipos din zona abdominala este sa creezi un deficit de calorii, in urma caruia vei slabi de pe intregul corp. Cel mai sanatos mod de a face acest lucru este cu un antrenament consecvent – cardio, antrenament cu greutati si flexibilitate – si o dieta sanatoasa, cu un continut mai scazut de calorii decat cel din dieta ta obisnuita. Din pacate, a elimina grasimea de pe burta depinde si de genetica, varsta si hormoni, printre alti factori care nu sunt intotdeauna in controlul nostru, ceea ce inseamna ca trebuie sa ai asteptari realiste de la corpul tau.

3. Muschii abdominali nu sunt diferiti de alti muschi ai corpului

Muschii tai abdominali sunt ca ceilalti muschi ai corpului. Ei se dezvolta si devin mai puternici in acelasi mod, folosind antrenamentul de rezistenta care devine, progresiv, mai dificil, pe masura ce continui sa te antrenezi in mod consecvent.

Din acest motiv, ar trebui sa iti antrenezi muschii abdominali in acelasi mod in care ai antrena bicepsii sau pieptul, de exemplu.

Este recomandat, prin urmare, sa practici un antrenament de forta de 2 pana la 3 ori pe saptamana, cu odihna intre ele si o varietate de exercitii pentru a viza diferite zone ale abdomenului. Poti folosi un aparat multifunctional care vizeaza muschii abdominali, dar si exercitii precum plansa (plank), “lumanarea”, flotarile cu sprijinire pe o minge de fitness, ridicarile de picioare de la sol, sau mountain climbers.

Photo: Andre Taissin / Unsplash

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.