Ce reprezinta BCA-ul?
Numele „BCA” reprezinta prescurtarea de la beton celular autoclavizat. Acest produs se foloseste pentru diferite tipuri de constructii, oferind acestora o foarte buna rezistenta, un material inovator ce se monteaza o mare usurinta.
Ce caracteristici si calitati detine acest produs?
Acest material beneficiaza o serie de caracteristici speciale ce il fac o alegere potrivita pentru orice constructor, cu sau fara experienta.
Blocurile din BCA sunt alcatuit dintr-un amestec de cateva substante naturale in proportii diferite: ciment, ghips, nisip, var si apa. Avand in vedere faptul ca este alcatuit din materie prima complet naturala, iar in cadrul procesului de fabricate nu se adauga substante nocive si nu emana gaze toxice, BCA-ul este unul material ecologic, fiind reciclabil si prietenos cu mediul fara a pune sanatatea oamenilor in pericol. Acesta ajuta la protejarea mediului inconjurator si prin proprietatile izolare termica, contribuind la reducerea consumului de energie electrica.
BCA-ul are proprietatea, pe langa de a izola termic, si de a izola fonic, oferind in acelasi timp protectie impotriva temperaturilor extreme, dar si impotriva umezelii si mucegaiului.
Un alt avantaj important al BCA-ului este ca acesta reuseste sa confere constructiilor o mare stabilitate si o durata mare de viata. Acesta are este un material ignifug si rezistent la intemperii, inundatii si cutremure. De asemenea, este un produs economic si ce se poate transporta, manevra si monta fara dificultate.
Cum poate fi utilizat BCA-ul?
BCA-ul este un produs versatil ce se poate instala fie in interior, fie in exterior. Aceasta se poate gasi sub diverse forme, fiind adaptabil cerintelor mai multor tipuri de proiecte. In functie de modul in care va fi utilizat, se poate achizitiona sub forma de blocuri, panouri de podea, de perete sau de acoperis. Cu ajutorul acestuia se pot construi variate tipuri de cladiri, precum cladirile rezidentiale, dar si pentru uz industrial si civil.
Procesul de montare al blocurilor de BCA este similar procesului prin care se realizeaza montarea caramizilor. Intre temelie si primul rand de blocuri se aseaza un carton asfaltat, avand rolul de absorbire a umezelii. Pentru construirea cat mai corecta a zidurilor si peretilor utilizand acest produs este indicat ca acest lucru sa se realizeze de catre profesionisti, chiar daca procesul in sine nu este unul cu un grad ridicat de dificultate.
Vezi mai multe detalii despre casa si amenajari AICI!