Cum sa te pregatesti pentru o competitie de skateboarding

Ai descoperit recent skateboarding-ul si te gandesti deja sa participi la prima ta competitie? Sau poate deja ai participat la competitii dar te intrebi ce ai putea face in plus pentru a-ti creste performanta?

Daca raspunsul la una dintre aceste intrebari este da, sau pur si simplu esti curios ce trebuie sa faca un skater pentru a se pregati pentru o competitie, citeste in continuare. Aceasta lista de sugestii te va ajuta sa stii mai multe despre cum te comporti atat inainte, cat si in timpul competitiei, pentru a te distra si a-ti creste sansele de a castiga:

Probabil ai auzit adesea despre importanta hidratarii, poate chiar atat de des incat ideea a devenit chiar plictisitoare. Insa hidratarea chiar este foarte importanta, mai ales deoarece s-ar putea sa fii tentat, precum alti skateri, sa alegi o bautura energizanta in locul unei sticle cu apa. Spre deosebire de bauturile energizante, apa nu iti va cauza o scadere brusca in nivelul de energie spre mijlocul zilei. In plus, apa te ajuta sa iti mentii mobilitatea si flexibilitatea, iti regleaza temperatura, si sustine performanta sportiva.

In general, competitiile au trei niveluri: incepator, intermediar, si avansat. Daca competitia ofera premii, acestea vor creste in valoare odata cu nivelul de pregatire al participantilor. Insa, chiar daca poate parea tentant, nu este cazul sa te inscrii la un nivel superior doar pentru premii – alti jucatori mai priceputi te vor depasi si vei ramane si cu un sentiment de insatisfactie.

Daca nu iti dai seama daca te incadrezi la nivelul intermediar sau cel avansat, gandeste-te la tehnica si schemele pe care le poti face pe skateboard. Daca acestea sunt diverse si le faci cu succes in majoritatea cazurilor, este posibil sa fii la un nivel mai avansat. In orice caz, inainte de a participa la o competitie este bine sa asisti la cateva pentru a putea observa ce fel de tehnica au participantii la diferite niveluri, si a te evalua in comparatie cu acestia.

De obicei vei afla locatia unei competitii cu ceva timp inainte ca aceasta sa aiba loc. Viziteaza locatia si observa elementele ce vor fi implicate in competitie, fie e ca vorba de pante, trepte, sau alte obstacole. In functie de acestea, iti vei da seama mai bine si la ce nivel te afli – daca locatia contine obstacole cu care nu esti obisnuit, probabil nu vei putea participa la nivelul avansat, chiar daca ai experienta in mersul cu skateboard-ul.

O atitudine pozitiva te va ajuta in diferite moduri – in primul rand, daca nu te lasi incarcat cu emotii negative, te vei simti mai relaxat si vei fi mai performant. In al doilea rand, iti vei putea face, cu mai multa usurinta, noi prieteni. Nu in ultimul rand, o atitudine pozitiva te va ajuta sa te distrezi, lucru care, ar spune unii, conteaza, de fapt, cel mai mult cand vine vorba de skateboarding.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.