Eficiența energetică a casei tale poate crește - alege ferestre performante
Sursa foto: Ferestrehelios.ro

Ce poți face în propria casă pentru a reduce costurile cu întreținerea? Mulți oameni din România se gândesc cum îşi pot transforma casele incat sa fie mai confortabile și cum pot economisi bani (prin scaderea consumului de energie).

Există multe motive pentru a-ti face casa mai eficienta energetic. Îți poți reduce facturile la gaz ori curent electric și crește nivelul de confort din propriul cămin. Astfel, este important să te asiguri că locuința ta este bine întreținută, iar toate componentele construcției contribuie la capacitatea casei de a se păstra calda, uscata și fără curenti de aer.

Cinci lucruri care pot face o diferenta enorma:

  • Izolația

Cresteti termoizolatia, în special la acoperiș.

  • Curenti de aer

Reduceti pierderile de căldură prin ferestre, uși și coșuri de fum.

  • Iluminare

Schimbați becurile clasice cu LED – cu un consum mai redus de energie.

  • Încălzire

Consultați un specialist pentru modernizarea sistemului de încălzire.

  • Intretinere

Ai grijă de construcție și utilizează finisaje respirabile pentru a reduce nevoia de a înlocui lucrurile.

Incepe cu ferestrele!

Ferestrele vechi sunt adesea primele elemente care trebuie înlocuite atunci când se iau în considerare măsurile de eficienta energetica. Acestea sunt foarte importante pentru aspectul unei case, a unei cabane ori a unei clădiri de birouri (dar și pentru diverse terase), a unor apartamente.

Stiai ca…

O casă pierde în medie 10% din căldură prin ferestre? Un procent destul de mare, având în vedere costurile ridicare ale energiei în contextul actual. Deci, dacă te gândești la modalități de a-ți face casa mai eficientă din punct de vedere energetic, una dintre primele zone pe care ar trebui să le verifici este cea a ferestrelor.

Înlocuirea ferestrelor originale poate fi o modalitate rentabilă de reducere a pierderilor de căldură. Un specialist în tamplaria PVC poate sa analizeze ferestrele și sa te sfătuiasca despre probleme, curenti de aer, pierderi de caldura și avantajele instalării de unități cu geam triplu și tratamente variate pentru sticla.

Geamuri tratate la interior, pot de asemenea îmbunătăți performanța termică – sa ne gandim si la Sticla Low-e sau sticla 4 Anotimpuri. Jaluzelele, perdelele groase și obloanele interioare / exterioare sunt de asemenea investiții binevenite, menite sa reduca pierderea de căldură în sezonul rece sau supraincalzirea, in verile caniculare.

Dacă vă decideți să înlocuiți anumite ferestre din casa sau toata tamplarie, autoritățile vă incurajeaza sa luați în considerare reciclarea acestora, oferindu-le unui vecin sau unui centru de reciclare. Este indicat sa investiți în produse durabile pentru ferestre, alegand producători și montatori care ofera certificate care atesta conformitatea cu reglementările de construcție. Ei pot îți ofera si o garanție pentru ferestrele, usile si manopera ce a fost implicata.

Care sunt ferestrele cele mai eficiente din punct de vedere energetic

 

Care sunt ferestrele cele mai eficiente din punct de vedere energetic?

Instalarea geamurilor moderne este soluția rapidă dacă ești în căutarea unor ferestre termopan eficiente din punct de vedere energetic. Acest tip de ferestre au un pachet de sticla tripla, iar tocul poate fi fabricat dintr-o varietate de materiale la fel de eficiente. Concurenții de top sunt PVC, lemnul sau aluminiul.

Cum diminueaza geamul triplu pierderile de căldură?

Ferestrele eficiente din punct de vedere energetic țin frigul afară și căldura înăuntru cu ajutorul unui geam triplu, care folosește două trei de sticlă. Straturile sunt vidate, fiind astfel dificil curenților de aer să pătrundă printre geamuri.

Cât economisesc cu ferestrele eficiente energetic?

Ferestrele cu geam triplu îți recuperează investiția în timp. Durata de viață depășește 20 de ani sau mai mult și îmbunătățește confortul și căldura casei tale prin eliminarea curenților și a zonelor reci. În plus, ferestrele bine izolate pot reduce condensul, pot reduce zgomotul (datorită proprietăților de izolare fonică) și pot reduce amprenta de carbon.

La HELIOS găsești ferestre eficiente din punct de vedere energetic într-o mare diversitate de configurari și culori. Ele te vor ajuta să scazi costurile la factura de energie, ceea ce îți poate aduce un avantaj major având în vedere prețul ridicat al energiei. Viziteaza www.ferestrehelios.ro și alege modelul preferat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.