Istoria aparitiei trotinetei

Trotineta este o platforma mica cu doua sau mai multe roti, dirijata cu ajutorul unui ghidon si propulsata de cel care o conduce prin impingerea cu piciorul a pamantului. Modelele actuale au doar doua roti, sunt realizate in principal din aluminiu si se pliaza pentru mai mult confort. Alte modele pot avea 3 sau 4 roti, sunt facute din plastic, sunt de dimensiuni mari sau nu se pliaza. Trotinetele de mai mare performanta facute pentru adulti seamana cu vechiul model de biciclete cu o roata din fata mai mare (velociped).

Potrivit Wikipedia, trotinetele primitive erau facute manual in zonele urbane industriale de acum cel putin 100 de ani. O versiune mai comuna homemade este facuta prin atasarea unor role de skate la o placa cu un maner. Schimbarea directiei este realizata fie prin inclinare, fie cu ajutorul unei placi secundare conectata direct printr-un pivot. Constructia era integral din lemn, cu roti cu diametrul de 75-100 mm cu rulmenti cu bile de otel.

La sfarsitul anilor 1990, o versiune mai eleganta, pliabila, de trotineta a fost creata de Wim Ouboter de la Micro Original Scooters and kickboards, in Elvetia. Inventia lui a fost apoi copiata de JDBug si multi altii, iar trotineta de aluminiu a devenit foarte populara in Japonia, fie ca vorbim despre trotinete pentru copii sau pentru adulti. In 1999 si 2000, a devenit populara in Statele Unite, intr-o mare varietate de culori si stiluri.

Trotinetele facute pentru curse utilizeaza roti de bicicleta si nu se pliaza. Unele sunt utilizate in zonele urbane dense in scopuri utilitare, fiind mai rapide decat o trotineta pliabila si mai utile decat o bicicleta. Unele sunt facute pentru utilizare off-road si sunt descrise ca fiind trotinete de munte, cum ar fi Sidewalker, Freetrail si Diggler. Dezvoltare modelului Kickbike, in Finlanda, in 1994, a schimbat modul in care trotinetele sunt percepute. Kickbike are o roata de bicicleta standard, de dimensiune mari, in fata si o roata mult mai mica in spate, si permite o deplasare mult mai rapida.

Pe langa utilizarea pentru transport, concursuri sportive si off-road, trotinetele cu roti mari sunt utilizate si pentru tractiunea cu caini. Unul sau mai multi caini, cum ar fi Huskie, pot trage o trotineta si o persoana in acelasi mod in care este trasa o sanie pe zapada. Diverse variante de trotineta cu tractiune canina cu design si caracteristici diferite sunt de asemenea disponibile, cum ar fi modelul Kickspark.

In 2006, o companie numita Nextsport a inceput sa produca o linie de trotinete cu patru roti, cunoscute sub numele de Fuzion. Trotinetele Fuzion sunt de obicei mai mari si mai grele decat Razor si modele Micro. Primele modele de Fuzion aveau roti largi si mari, precum si o punte prea mare pentru stabilitate. Mai tarziu, trotinetele cum ar fi NX Fuzion, includ, spre deosebire de modelele anterioare, roti mai mici si mai dure, cu posibilitatea de rotire al ghidonului de 360 de grade.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.