Marje Globale Mai Mici Pentru Rafinariile De Petrol
Fotografie de la Magda Ehlers: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/metal-metalic-de-metal-utilaje-2569839/

Marjele globale pentru motorina au scazut la aproximativ jumatate, in luna februarie, ceea ce a afectat profitul rafinariilor, in contextul in care exporturile de petrol rusesti continua in ciuda sanctiunilor UE, ajutand ca productia din China si India sa atinga cote istorice.

Chiar daca restrictiile europene privind petrolul rusesc ar fi trebuit sa restranga aprovizionarea la nivel global, acest lucru nu este inca vizibil, intrucat Rusia continua sa livreze titeiul in cantitati mari catre hub-uri petroliere de unde sunt reexportate in intreaga lume.

Nici perspectivele pentru restul anului 2023 nu sunt pozitive, intrucat in acest an vor fi puse in functiune mai multe mai multe complexe de rafinare noi in Orientul Mijlociu si China, care vor produce cantitati mai mari de produse petroliere pentru export si vor reduce si mai mult marjele de rafinare.

In ceea ce priveste pretul petrolului, investitorii se asteapta ca redresarea economica a Chinei, dar si cererea mare in contextul inceperii calatoriilor de vacanta vor da un nou impuls consumului de petrol.

Surse: Reuters(1);Reuters(2)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.