Necesitatea colaborarii cu o firma de contabilitate pentru maximizarea eficientei financiare

Finalizarea pasilor de urmat pentru intemeierea unei firme corespunde, asociat omului de afaceri initiator, cu o serie de responsabilitati care trebuie tratate cu seriozitate si angajament. Indiferent de domeniul de referinta sau de activitatile care sunt prestate de catre o firma, circulatia banilor in interiorul acesteia sub forma de incasari, achizitii si implicit, profil trebuie gestionata corespunzator de catre o firma de contabilitate. Alegerea acesteia nu este deloc usoara, increderea reciproca fiind unul dintre elementele de baza pe care o firma de contabilitate trebuie sa il maximizeze pentru a putea avea o paleta larga de clienti.

Pentru inceput, daca sunteti in cautarea unor servicii prestate de o firma de contabilitate, trebuie sa cunoasteti care sunt avantajele unei astfel de colaborari dar si ce presupune activitatea intreprinsa de o astfel de firma. Ambele dimensiuni vor fi prezentate programatic pentru a va solidifica procesul de documentare.

Serviciile prestate de o firma de contabilitate

Denumit de catre literatura de specialitate din domeniu drept un „partener strategic” care asigura buna functionare a unei firme, indiferent de activitatea si finantele sale, o firma de contabilitate are grija de responsabilitatile fiscale ale unui partener, fie ca vorbim despre gestionarea eficienta a banilor, a incasarilor si cheltuielilor, cat si a depunerii la termen a unei palete largi de declaratii fiscale solicitate in relationarea cu institutiile statale.

Exista 4 mari categorii de activitati ce pot fi prestate de catre o firma de contabilitate, acestea includ realizarea evidentei fiscale prin intocmirea jurnalelor de plati, cumparaturi, incasari, achitarea taxelor obligatorii si intocmirea declaratiilor fiscale, realizarea grilei de salarizare si tinerea unei evidente a salariatilor firmei si nu in ultimul rand, reprezentarea companiei in relationarea cu Agentia Nationala de Administrare Fiscala. Desi pot parea doar activitati ce pot fi realizate cu usurinta, in cazul companiilor mai mari o firma de contabilitate se poate transforma chiar intr-un departament intern datorita fluxului intens de activitate pe care il presupune partea de finante.

Prestarea unor servicii suplimentare si avantajele parteneriatului cu o firma de contabilitate

Granitele activitatii unei firme de contabilitate sunt bine trasate inca de la inceputul colaborarii cu o firma. Daca aceasta din urma doreste chiar servicii suplimentare (cum ar fi procesul de realizare al contractelor sau ridicarea unor documente de la agentii diverse), acestea se pot realiza numai cu implicarea unor costuri suplimentare fata de pachetul initial oferit.

Principalele avantaje pe care o firma le poate maximiza atunci cand colaboreaza cu o firma de contabilitate se subscriu in special atributiilor administratorului. Acesta nu mai este nevoit sa se specializeze intr-un nou domeniu sau sa identifice resursa umana potrivita care sa aiba activitate precisa la nivel intern. Externalizarea serviciilor de contabilitate este un aspect pozitiv care ofera o mai mare claritate asupra starii financiare, colaborarea permanenta cu reprezentantii structurii de conducere fiind un element prioritar. Calitatea serviciilor din zona contabilitatii reflecta atat pregatirea cat si implicarea contabilului. Acesta trebuie sa aiba o deosebita atentie vis-a-vis de cifrele cu care opereaza dar si fata de responsabilitatile constante care ii revin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.