Sfaturi de care sa tii cont in timpul antrenamentului pe banda

Alergatul pe banda este preferat de multa lume in detrimentul alergarii in aer liber pentru ca este la indemana. Poate fi executat la orice ora din zi si din noapte (daca ai o banda de alergat acasa), indiferent de vremea de afara.

Desi pare simplu, alergatul pe banda iti poate crea ceva probeleme daca nu te antrenezi in mod corespunzator. Iata de ce sfaturi sa tii cont atunci cand alergi pe banda astfel incat rezultatele obtinute sa fie din cele mai bune, iar impactul asupra corpului (incheieturi, ligamente, etc.) minim.

1. Nu te urca pe banda fara sa te incalzesti inainte

Cateva exercitii de stretching plus exercitiile clasice de incalzire ar trebui sa fie suficiente. In plus, este important sa incepi fiecare sedinta cu miscari calme spre moderate (putin mai alerte decat mersul rapid) si apoi sa ridici progresiv ritmul pana ajungi la intensitatea dorita. De asemenea, este de preferat sa reduci viteza benzii de alergat in decurs de cateva minute, nu brusc, atunci cand vrei sa te opresti.

2. Alege inclinatia potrivita

Daca, de exemplu, ai ceva probleme cu tendonul lui Ahile (sensibilitate, accidentare, etc) lar trebui sa stabilesti o inclinatie de 1% pentru a-ti menaja tendoanele. Pe de alta parte, daca nu ai niciun fel de problema si vrei sa cresti gradul de dificultate al antrenamentului, poti opta si pentru un grad mai mare de inclinare.

3. Nu uita sa te hidratezi

Unul dintre avantajele antrenamentului pe benzi de alergat este ca permite realimentarea foarte usoara cu lichide. Asigura-te, asadar, ca te hidratezi in permanenta – mai ales atunci cand sedinta depaseste 45 de minute si este efectuata intr-un spatiu inchis (de exemplu, intr-o sala de gimnastica). In acest mod, iti vei forma obiceiul, mult mai mult decat in aer liber, de a te hidrata fara a intrerupe efortul.

4. Nu-ti pierde concentrarea

Asigura-te, in sfarsit, ca ramai concentrat pe toata durata sedintei si ca nu te lasi distras de un ecran de televizor sau de o conversatie. O cazatura, cu consecinte deseori neplacute, poate aparea rapid.

Alergarea pe banda poate contribui la intarirea mentalului. Daca elimini orice dispozitiv care ti-ar putea distrage atentia, vei putea sa te implici cu adevarat in efortul depus si sa gasesti forta de a merge mai departe, pana la finalul antrenamentului, fara a scadea ritmul.

5. Opreste-te imediat daca nu te simti bine

Si aici nu ma refer la acea usoara senzatie de greata pe care o resimti atunci cand faci un efort mai intens, caci este normala, mai ales daca nu ai o conditie fizica foarte buna. Daca senzatiile la efort sunt neplacute – dureri in piept, respiratie dificila –, apasa imediat pe butonul de oprire avand grija sa mentii bratele indoite pe barele orizontale amplasate de fiecare parte a benzii de alergat, pentru a evita accidentarile.

6. Nu te plafona

Alergarea ar trebui sa ramana, in mare parte, o activitate desfasurata in aer liber. Schimba des ruta pe care alergi pentru a evita monotonia si a obtine mereu rezultatele dorite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.