Sfaturi de siguranta pe skateboard

Esti adolescent si tocmai ti-ai luat un skateboard? Sau poate esti parinte si ai un copil pasionat de skateboarding? Iata ce masuri de siguranta ar trebui sa iei pentru ca skateboardingul sa fie doar sursa de distractie, nu si de probleme.

Ca in oricare alt sport, si in skateboarding trebui sa iti iei toate masurile de siguranta pentru a evita accidentarile. Accidentari care, fie vorba intre noi, pot fi destul de urate in acest sport. Iata, asadar, ce masuri de siguranta sa iti iei pentru a evita problemele.

1. Echipament de protectie

Inainte de a-ti achizitiona echipamentul de protectie, ale carui componente le voi enumera imediat, trebuie sa te asiguri ca placa de skateboard pe care o cumperi este una potrivita cu dimensiunile tale si cu stilul practicat.

In ceea ce priveste echipamentul de protectie, iata ce nu ar trebui sa iti lipseasca:

– O casca potrivita cu dimensiunea capului tau. Poate fi o casca universala sau una speciala pentru acest sport. Niciodata, sub nicio forma, nu merge pe skateboard fara casca!

– Protectii pentru incheieturi. Acestea trebuie sa fie nelipsite, mai ales daca iti place sa faci si tot felul de trick-uri.

– Protectii de genunchi si coate. La fel ca si in cazul de mai sus, acestea ar trebui sa fie nelipsite, mai ales daca esti incepator sau daca faci tot felul de scheme, care mai de care mai periculoase.

– Ochelari de protectie sau ochelari rezistenti la socuri, din motive lesne de inteles.

2. Locuri in care sa te dai

Pentru a preveni accidentarile, in afara de echipamentul de protectie, trebuie sa fii atent si la locurile in care te dai cu placa. In functie de nivelul la care te afli, poti alege intre parcuri special amenajate, parcuri obisnuite, sau in apropierea casei, daca locul este suficient de ferit de trafic.

Iata si alte sfaturi de care sa tii cont:

Nu te da cu placa pe strada. Contrar a ceea ce vezi prin filme sau videoclipuri, sa te dai cu placa prin trafic nu e deloc o idee buna.

– Nu fa skateboarding atunci cand afara ploua sau suprafata pe care te dai este uda sau acoperita cu apa.

– Nu te da in locurile aglomerate (pe trotuare sau in parcuri intens circulate).

– Nu te agata niciodata de o bicicleta, masina, etc. atunci cand te afli pe skateboard.

–  Nu asculta muzica la casti cand te dai cu placa si nu vorbi la telefon.

Si pentru incheiere, iata cateva sfaturi de siguranta de care sa tii cont de fiecare data cand te dai cu placa:

– Exerseaza caderile pe o suprafata mai moale sau pe iarba.

– Ghemuieste-te atunci cand cazi, pentru a nu o face de la o inaltime prea mare.

– In cadere, incearca sa aterizezi pe partile mai moi ale corpului mai degraba, decat pe picioare sau maini. – Invata miscarile de baza inainte de a incepe sa practici miscari mai complicate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.