Top 5 avantaje ale cetăteniei române pentru moldoveni

Pentru cetățenii din Republica Moldova, obținerea cetățeniei române poate aduce numeroase avantaje semnificative, atât din punct de vedere personal, cât și profesional.

Iată care sunt cele mai importante cinci avantaje ale cetățeniei române pentru moldoveni: 

1. Libertatea de circulație în Uniunea Europeană 

Una dintre cele mai importante beneficii ale cetățeniei române pentru moldoveni este libertatea de circulație în Uniunea Europeană. Prin deținerea unui pașaport românesc, cetățenii moldoveni pot călători liber în cele 27 de state membre ale UE, fără a fi nevoiți să solicite vize sau să facă formalități suplimentare la frontieră. Această libertate deschide noi oportunități de studiu, muncă și călătorie în întreaga Europă. 

2. Acces la servicii sociale și medicale 

Cetățenii moldoveni care obțin cetățenia română beneficiază de acces la servicii sociale și medicale în România. Acest lucru înseamnă că aceștia pot avea acces la sistemul de sănătate românesc, care oferă servicii medicale de calitate, și pot beneficia de diverse forme de asistență socială în funcție de nevoile lor.  

3. Drepturi și beneficii legale 

Cetățenia română conferă cetățenilor moldoveni drepturi și beneficii legale în conformitate cu legislația română. Acestea pot include dreptul la muncă și la educație în România, dreptul la vot și la participare în procesul democratic, precum și alte drepturi și privilegii garantate de Constituția și legislația României. 

4. Posibilitatea de a-și întemeia familii și de a-și stabili rezidența în România 

Obținerea cetățeniei române le oferă cetățenilor moldoveni posibilitatea de a-și întemeia familii și de a-și stabili rezidența în România. Aceasta poate fi o opțiune atractivă pentru cei care doresc să-și dezvolte o carieră sau să-și întemeieze o familie într-o țară cu o economie stabilă și cu perspective de viitor promițătoare. 

 5. Sentimentul de apartenență și identitate culturală 

Pentru mulți moldoveni, obținerea cetățeniei române poate reprezenta și o modalitate de a-și regăsi și de a-și consolida sentimentul de apartenență și identitate culturală românească. Acest lucru poate fi important din punct de vedere emoțional și spiritual, ajutându-i pe cetățenii moldoveni să-și întărească legăturile cu istoria, cultura și tradițiile românești. 

 De ce JustConsult?

 JustConsult oferă un suport complet în procesul de redobândire a cetățeniei române pentru moldoveni, asigurându-se că dosarul este complet și corect întocmit conform cerințelor legale. Compania se ocupă de acte necesare pentru cetatenie romana,  pregătirea dosarului, aplicarea apostilei și programarea pentru depunerea acestuia. Mai mult decât atât, oferă și transport zilnic către instituțiile relevante din România și garantăm protecția datelor tale cu caracter personal.