Breaking: Guvernul Anunță Creștere Salariu Minim la 3.300 Lei! Cine Sunt Cei Norocoși!?

Guvernul pregătește majorarea salariului minim de la 3.000 la 3.300 de lei, de la 1 octombrie. Vor beneficia de creștere 1,8 milioane de angajați.

Ministerul Muncii a pus în dezbatere publică proiectul de hotărâre pentru creșterea salariului minim brut pe economie, la 3.300 de lei, fără sporuri și alte adaosuri. La un program normal de lucru, în medie de 165,3 ore pe lună, salariul reprezintă 19,96 lei/oră, potrivit documentului.

În nota de fundament, se arată că față de luna septembrie 2023, salariul înregistrează o creștere de 10%. Totodată, se mai precizează că de majorare se vor bucura aproximativ 1,86 de milioane de persoane (aproape o treime din toți angajații din țară).

“Majorarea propusă va avea efecte pozitive asupra creșterii economice prin stimularea ocupării, creşterii puterii de cumpărare a salariaţilor și reducerii muncii la negru. Majorarea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată are impact asupra creșterii consumului cu o influență și asupra importului bunurilor de consum”, se mai arată în proiectul pregătit de Ministerul Muncii.

Stire preluata de pe BIZIDAY

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.