Ce este un skateboard longboard?
Fotografie de la Trinity Kubassek: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/estompare-ince-o-are-sport-longboard-457496/

Asa cum ii sugereaza si denumirea in limba engleza, un skateboard longboard (numit, pe scurt, longboard) este un tip de skateboard a carei placa este semnificativ mai lunga decat skateboard-ul traditional. Lungimea, precum si anumite diferente de design, permit celui care foloseste longboard-ul sa mearga pe skateboard asa cum ar face-o pe un snowboard, spre exemplu. Totodata, longboard-ul nu este potrivit pentru toate tipurile de trucuri ce pot fi facute cu un skateboard clasic.

Citeste in continuare pentru a afla mai multe detalii despre acest tip interesant de skateboard.

Ce este longboard-ul si cum a fost creat?

Skateboard-ul si longboard-ul sunt construite similar, insa exista cateva diferente intre ele. Tehnic, un longboard este un skateboard de dimensiuni mai mari, cu o lungime ce variaza intre 96 si 152 de cm. Un skater poate alege dintr- varietate de design-uri ale deck-ului inclusiv cruiser, hibrid, pintail si drop-deck. De asemenea, rotile de longboard sunt si mai mari si mai moi decat cele pentru skateboard, asigurand plimbari mai line.

Longboard-ul a fost creat la inceputul anilor 1950, pentru ca surferii sa poata exersa si sa se poata distra cand valurile erau prea puternice pentru a le permite sa iasa in larg cu placa de surf. Denumirea sa isi are originea in surfing, referindu-se la placile de surfing lungi.

In prezent, skaterii folosesc un longboard in diferite contexte si pentru diferite scopuri, inclusiv downhill, freestyle, cruising etc. Cu toate ca Preston Nichols este printre primii care au construit longboard-uri, Thomas Paul Simeon – cunoscut ca Tom Sim – este privit ca o figura foarte importanta in popularizarea longboard-ului.

Termenul de longboarding se refera la utilizarea generala a longboard-ului insa este important de stiut ca acest tip de skateboard nu este potrivit pentru majoritatea trucurilor, din pricina dimensiunilor.

De unde poti cumpara un longboard?

Un skateboard longboard poate fi achizitionat din majoritatea locurilor unde sunt vandute si skateboard-urile clasice. Magazinele online sunt, de multe ori, o optiune buna datorita varietatii de produse oferite. Uneori, vei gasi si reduceri mai mari decat in magazinele fizice. In orice caz, este recomandat sa compari ofertele existente pe piata pentru a gasi cel mai bun raport calitate-pret, mai ales deoarece un longboard este, in mod obisnuit, mai scump decat un skateboard. Totodata, pretul va depinde si de calitatea constructiei longboard-ului, de compania producatoare, si de calitatea materialelor utilizate.

Cat de sigur este un longboard?

Longboarding-ul nu este considerat un sport periculos. In plus, dimensiunea mai mare a unui longboard, fata de un skateboard obisnuit, face longboard-ul mai stabil si mai sigur.

Cu toate acestea, depinde de skater cat de sigure vor fi plimbarile pe longboard! Daca mizezi pe viteza pe longboard, spre exemplu, acest lucru implica niste riscuri. De aceea, utilizatorii de longboard ar trebui sa isi ia aceleasi precautii ca atunci cand folosesc un skateboard, purtand casca de protectie, genunchiere, cotiere, si protectii pentru palme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.