Principalele avantaje si dezavantaje ale bicicletei pliabile

Bicicletele pliabile traverseaza o perioada de glorie anii acestia insa, desi au devenit celebre, nu multa lume le cunoaste cu adevarat avantajele si dezavantajele. Asadar, daca te-ai gandit sa iti cumperi o astfel de bicicleta, dar nu reusesti sa iei o decizie, acest articol iti va fi de ajutor.

In ciuda faptului ca se bucura de o mare popularitate in ultimii ani, bicicletele pliabile nu sunt inca pe deplin cunoscute si multe persoane inca mai au preconceptii cu privire la acestea.

Multi din cei care evita sa cumpere un astfel de model se gandesc fie ca nu sunt suficient de durabile, de rezistente sau fiabile sau ca nu vor face fata drumurilor de la noi. Insa tehnologia fabricarii acestor biciclete pliabile a evoluat si ea la fel de mult, astfel incat acum poti achizitiona (la preturi destul de mari, ce-i drept) biciclete pliabile care nu difera cu nimic de una obisnuita, exceptand, evident, sistemul de pliere.

Asadar, poti fara probleme sa te bucuri de toate avantajele unei biciclete obisnuite, insa si de altele, oferite de posibilitatea plierii acesteia.

Revenind la subiectul articolului, iata care ar fi principalele avantaje si dezavantaje ale unei astfel de biciclete:

Avantaje

1. Usor de manevrat si transportat

Ai visat vreodata sa iti pui bicicleta in geanta si sa urci in metrou, sa o duci la birou sau sa o depozitezi sub masa din sufragerie? Iata ca acum poti face asta, datorita sistemelor de pliabile moderne si performante. In plus, atunci cand pleci in vacanta nu mai trebuie sa iti faci griji in privinta transportului. O bicicleta pliabila incape lejer in portbagaj sau chiar pe bancheta din spate.

2. Greu de furat

Pentru ca o poti lua cu tine oriunde, bicicleta pliabila intra greu pe mainile hotilor. O potti lua cu tine la restaurant, la teatru, la bar – oriunde. In plus, nu trebuie sa iti faci griji cu privire la parcare si nu vei mai cheltui in plus pe achizitionarea unui sistem antifurt.

3. Diversitate

In general, bicicletele pliabile au dimensiuni mici, tocmai pentru a fi usor de depozitat si transportat. Insa daca esti un munte de om si nu te vezi pedaland pe o miniatura de bicicleta, poti opta pentru modelele full size. Desi sunt mai greu de gasit si un pic mai scumpe, acestea sunt ideale daca vrei sa imbini avantajele unei biciclete obisnuite cu cele ale unei pliabile.

Dezavantaje

1. Viteza redusa

Majoritatea bicicletelor pliabile nu au o transmisie foarte performanta, drept urmare nu te poti astepta sa prinzi cine stie ce viteza in timpul pedalarii.

2. Disconfort

Bicicletele de mici dimensiuni au roti asemenea, si nu iti ofera acelasi confort ca o bicicleta cu roti full size atunci cand pedalezi pe un drum plin de gropi.

3. Rigiditate

Pentru ca nu au un cadru de tip diamant acestea sunt mai putin flexbile, dar acest aspect poate varia de la un model la altul.

Pentru a fi sigur ca iei cea mai buna decizie, nu uita sa testezi bicicleta pliabila inainte de a o cumpara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.