Thailanda permite vizitatorilor să se întoarcă pe plaja făcută celebră de un film

Thailanda a redeschis Maya Bay, o plajă cu nisip alb făcută celebră de filmul „The Beach” din 2000, cu Leonardo DiCaprio în rolul principal, la mai bine de trei ani după ce a fost închisă, pentru a permite ecosistemului său să se refacă în urma impactului provocat de miile de vizitatori din fiecare zi.

Plaja, înconjurată de stânci înalte de 100 de metri (328 de picioare), se află pe insula Phi Phi Leh din Marea Andaman și este accesibilă doar cu bărci din locuri apropiate, cum ar fi insulele Phuket sau Phi Phi, sau din Krabi continentală.

Autoritățile au închis întreaga zonă Maya Bay pentru public în 2018, spunând că recifele de corali și zonele de plajă au fost deteriorate de activitățile turistice constante. Dar de la începutul acestui an, unii vizitatori au fost lăsați să se întoarcă.

Rechinii s-au întors, recifele de corali se refac, iar apa este din nou limpede„, a declarat pentru Reuters Yuthasak Supasorn, guvernatorul Autorității pentru Turism din Thailanda.

Aceste lucruri arată că natura se va vindeca dacă îi dăm timp și trebuie să lucrăm pentru a o menține și noi în acest fel.

Pentru a se asigura că acesta rămâne protejat, autoritățile au anunțat că doar 375 de vizitatori vor avea voie să îl viziteze în același timp, iar înotul va fi interzis deocamdată.

Ambarcațiunile vor putea acosta doar într-un loc desemnat în partea din spate a golfului pentru a evita deteriorarea recifurilor de corali, au spus acestea.

Înainte de pandemia de coronavirus, turismul a reprezentat aproximativ 12% din economia Thailandei și a fost un motor cheie de creștere, țara atrăgând 40 de milioane de vizitatori în 2019.

Dar turismul de masă a avut adesea un cost pentru mediul înconjurător în Thailanda și în alte părți ale Asiei de Sud-Est, plajele tropicale cândva frumoase devenind poluate și presărate cu gunoaie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.