Cum să ai grijă de picioarele tale în timpul iernii

Picioarele noastre sunt uneori uitate atunci când vine vorba de întreținerea pielii și a corpului. Acest lucru este valabil mai ales iarna, când acestea sunt în general ascunse atunci când suntem afară.

Chiar și în toiul iernii, este esențial să acordăm atenție picioarelor noastre pentru a evita problemele semnificative ale pielii care ar putea apărea dacă le ignorăm.

În acest scop, podiatrii Jackie Sutera, DPM, și Emily Splichal, DPM, ne vor spune ce trebuie să știm despre îngrijirea picioarelor pe timp de iarnă.

În timpul iernii, cele mai răspândite probleme legate de picioare sunt pielea uscată și crăpată.

Potrivit Dr. Sutera, care este, de asemenea, membru al laboratorului de inovație la Vionic, o companie de încălțăminte, cele două afecțiuni cele mai frecvente la picioarele oamenilor atunci când vremea se răcește sunt pielea uscată și cea crăpată.

Ea explică faptul că, pe măsură ce îmbătrânești, producția naturală de ulei se reduce și pielea se subțiază, făcându-te mai predispus la uscăciune atunci când temperaturile scad.

Aceasta din urmă, cunoscută și sub numele de fisuri, este cauzată de pielea extrem de uscată; picioarele se îngroașă și devin calofile înainte de a sângera și de a crăpa, ceea ce poate duce la infecții.

Presiunea crescută – pe măsură ce mergeți încălțat – poate dezvolta, de asemenea, fisuri pe talpa picioarelor. Fisurile, potrivit Dr. Splichal, se formează frecvent pe călcâie, unde cizmele și pantofii de iarnă se freacă.

Potrivit Dr. Splichal, infecțiile fungice sunt, de asemenea, frecvente și pot apărea ca urmare a purtării șosetelor pentru o perioadă lungă de timp. Crizele cutanate asociate cu sindromul Raynaud, care reduce fluxul sanguin și poate provoca schimbarea culorii degetelor de la mâini și picioare, și inflamația severă cunoscută sub numele de chilblains, care provoacă mâncărimi, pete roșii, umflături și bășici, sunt alte două probleme de care trebuie să fii atent, potrivit Dr. Sutera.

Cel mai bun tratament este prevenția.

Este întotdeauna ideal să evitați aceste probleme ale pielii legate de picioare înainte de a apărea, iar lunile reci sunt de fapt momentul perfect pentru a acorda picioarelor dumneavoastră o atenție serioasă. „Luați o pauză de la pedichiură și de la vopsirea unghiilor”, sugerează Dr. Sutera. ”

Acesta este, de asemenea, momentul să vă verificați picioarele și, dacă este necesar, să urmați un tratament.” Dr. Splichal recomandă să vă păstrați picioarele curate, uscate și hidratate în timpul iernii, precum și exfolierea și hidratarea frecventă a călcâielor (folosiți cu grijă o pilă pentru picioare pentru a evita tăieturile).

Șosetele și papucii călduroși, cum ar fi cei de la AboutYou.ro (nu uita sa folosesti si un cod reducere AboutYou, pe care il gasesti mereu pe Crazy-Deals.ro), vă vor menține picioarele confortabile și calde, oferind în același timp confort și un suport decent pentru arcadă.

Dr. Sutera recomandă folosirea zilnică a balsamurilor sau cremelor topice create special pentru picioare. Aceste produse ar trebui să fie moi, dar să conțină acizi eficienți care exfoliază pielea și elimină calusurile, oferind în același timp hidratare.

În cazul în care apar probleme, exfoliați și hidratați.

Dacă aveți picioarele uscate, crăpate sau oricare dintre celelalte probleme legate de iarnă menționate mai sus, există câteva opțiuni pentru terapie. Dr. Sutera sfătuiește să folosiți o pilă pentru picioare o dată sau de două ori pe săptămână pentru a exfolia derma uscată și pentru a subția calusurile și fisurile; piliți într-o singură direcție, nu înainte și înapoi (acest lucru poate rupe pielea și poate provoca mai multe daune).

În cele din urmă, hidratați-vă zilnic picioarele. Dacă situația dumneavoastră persistă sau se agravează (fisurile încep să sângereze, apar infecții fungice și se produce distrugerea unghiilor), cel mai probabil aveți de-a face cu o problemă mai gravă și ar trebui să solicitați asistență medicală.

În acest caz, atât Dr. Sutera, cât și Dr. Splichal vă recomandă să contactați un podiatru care să vă examineze picioarele și să vă facă un plan de tratament.

Sursa Imagine David Beale / Unsplash

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.