Cum vă puteți îmbunătăți vederea?

Ochii noștri sunt doar o altă parte a corpului nostru. Și la fel ca celelalte părți ale corpului, sistemele și organele noastre, ochii noștri beneficiază de o întreținere atentă și de un stil de viață sănătos.

Făcând câțiva pași simpli, cum ar fi să țineți pasul cu examenele de rutină ale ochilor si  purtarea de ochelari Muunel de protectie, să mâncați bine și să vă odihniți suficient, vă puteți maximiza viziunea astăzi și reduce riscul de boli oculare în viitor.

Iată câteva modalități prin care vă puteți îmbunătăți viziunea:

1. Faceți un examen ocular

Mulți oameni nu-și dau seama că au nevoie de corecție a vederii până când nu au avut o vedere neclară și dureri de cap.

Cea mai frecventă cauză a vederii neclare este una sau o combinație a celor patru erori principale de refracție: miopie, hipermetropie, astigmatism și presbiopie. Toate cele patru afecțiuni ale vederii pot fi tratate cu ochelari de corecție care pot fi prescriși cu ușurință după un examen de ochi.

Dacă purtați deja ochelari de protectie pentru calculator sau lentile de contact și aveți încă o vedere neclară, ar putea fi de vină o rețetă pentru ochi învechită sau o pereche de ochelari de slabă calitate, noi recomandam ochelarii Muunel de o calitate absoluta si preturi pentru toate buzunarele.

Click aici sa vezi daca te califici pentru o consultatrie optometrica , total gratuită, efectuată de unul dintre cei 5 optometriști acreditați pe Lensa.ro

2. Faceți pauze frecvente de ecran

Prea mult timp neîntrerupt la ecran poate duce la uscarea ochilor și la oboseala digitală a ochilor, rezultând o vedere încețoșată temporară și dificultăți de focalizare.

De asemenea, puteți evita sau reduce simptomele sindromului de vedere computerizată prin scăderea timpului petrecut privind un ecran digital. Dacă țineți cont de cât de des clipiți, puteți reduce uscăciunea și îmbunătăți vederea în timpul utilizării computerului.

3. Mențineți o dietă prietenoasă pentru ochi

Multe alimente ne avantajează ochii, dar unele oferă un impuls semnificativ pentru calitatea vederii și sănătatea, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.

  • Vitamina A: binecunoscută pentru o mâncare potrivită pentru ochi: morcovii – dar este disponibilă și în cartofi dulci și spanac. În plus, creșterea consumului de zinc poate ajuta la absorbția vitaminei A.
  • Vitamina E: Puteți găsi vitamina E în cerealele integrale, anumite nuci (cum ar fi migdalele și alunele) și, din nou, spanacul. Creșterea seleniului în dieta dvs. poate ajuta la absorbția vitaminei E.
  • Alți antioxidanți: Afinele, anghinarea și ciocolata neagră „reală” cu conținut ridicat de cacao se numără printre alimentele bogate în antioxidanți. Luteina și zeaxantina sunt antioxidanți deosebit de prietenoși cu ochii și s-a dovedit că reduce riscul de a dezvolta retinopatie diabetică și anumite tulburări, cum ar fi degenerescența maculară legată de vârstă. Luteina și zeaxantina se găsesc în multe verdeață cu frunze.
  • Omega-3: Acești acizi grași pot reduce efectele ochiului uscat, o cauză din ce în ce mai frecventă a vederii neclare. Cele mai benefice omega-3, EPA și DHA, sunt concentrate puternic în pești de apă rece, cum ar fi somonul, macroul, heringul și tonul. Consumul de pește cel puțin de două ori pe săptămână este adesea recomandat pentru a asigura un aport adecvat de omega-3.

Și cea mai bună parte a consumului acestor alimente prietenoase cu ochii? De aceste alimente ( vezi aici oferta  Viata Verde Viu ) vor beneficia și alte părți ale corpului.

4. Renunță la fumat

Fumatul crește riscul de a dezvolta anumite tulburări de vedere și chiar orbire. De asemenea, fumătorii sunt de două ori mai predispuși la sindromul ochiului uscat decât nefumătorii.

5. Dormi suficient

Nu există multe părți ale corpului nostru care să nu funcționeze mai bine cu un somn mai mare. Ochii noștri nu fac excepție. Privarea de somn poate duce la oboseală, uscăciune a ochilor și vedere încețoșată. În timp ce un somn adecvat ne oferă ochilor o pauză atât de necesară de la a ne concentra constant și le permite să se aprovizioneze cu lacrimi și să se rehidrateze.

6. Bea suficientă apă

Ochii pot deveni uscați, zgâriați și inconfortabili atunci când nu au sursa de apă pentru a produce suficientă lubrifiere, inclusiv lacrimi naturale. Din nou, această problemă continuă să crească pe măsură ce crește utilizarea ecranului.

Programele de exerciții oculare ocupă un spațiu nebulous undeva între știința medicală și remediul popular. Majoritatea optometristilor și oftalmologilor resping programele de exerciții oculare care promit că vă puteți „arunca ochelarii” din cauza lipsei dovezilor științifice ale eficacității lor.

În schimb, concentrați-vă pe obiceiurile dovedite, sănătoase ale ochilor și stilului de viață, pentru a vă oferi cele mai mari șanse de a menține o viziune clară care durează o viață.

Sursa imagine Joanna Nix-Walkup / Unsplash

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.