Acasă Sanatate Servicii medicale Informatii generale despre oftalmologie

Informatii generale despre oftalmologie

0
55
oftalmologie

Oftalmologia reprezinta specialitatea medicala care studiaza fiziologia si patologia organului vederii, incluzand ochiul si structurile din jurul acestuia, precum glandele lacrimale si pleoapele. Astfel, medicii specializati in oftalmologie se ocupa cu diagnosticarea, tratarea si prevenirea bolilor ce afecteaza aparatul ocular.

Ochiul reprezinta organul de simt ce face legatura intre om si mediul inconjurator, acesta oferind cea mai mare parte dintre informatiile percepute de catre organism despre mediu. Din acest motiv, sanatatea acestuia este esentiala si necesita acordarea unei atentii deosebite atat din partea pacientilor, cat si a medicilor, prin realizarea unor controale oftalmologice periodice.

Simptome si semne ce ar putea sugera o problema de acest gen

Iata cateva dintre semnele si simptomele ce pot indica necesitatea unui consult de oftalmologie:

  • Vedere slaba, neclara
  • Sensibilitate la lumina
  • Pierdere brusca a vederii
  • Dureri ale ochilor – simptom adeseori insotit si de dureri de cap
  • Lacrimare excesiva si din senin
  • Senzatia de corp strain in ochi

In cazul in care observati unul sau mai multe dintre simptomele de mai sus, adresati-va medicului specialist in oftalmologie in cel mai scurt timp, deoarece intarzierea tratamentului ar putea agrava problemele medicale.

In plus, pentru evitarea problemelor de vedere este recomandata efectuarea unui consult de oftalmologie o data la 2 ani. Este preferat ca acest consult sa se faca o data pe an in cazul persoanelor ce au mai putin de 16 ani, pentru prevenirea unor probleme ce nu se manifesta si dupa varsta de aproximativ 60 de ani fiind preferat sa se faca o data pe an.

oftalmologie

La diagnosticarea afectiunilor din aceasta specialitate se utilizeaza aparate specializate, precum tabelele de determinare a acuitatii vizuale si a perceperii culorilor, oftalmoscopul, gonioscopul, perimetrul, tonometrul, lampa cu fanta, ecograful si aparate pentru studiul electrofiziologic.

De asemenea, prin intermediul unor analize realizate la un consult de oftalmologie se pot depista si probleme de sanatate generala ce afecteaza si vederea, precum diabetul zaharat, angiopatia hipertensiva, hipertensiunea arteriala, prin evidentierea anumitor modificari aparatute la nivelul retinei.

Pentru servicii excelente de oftalmologie, programeaza-te la Clinica RomGerMed din Bucuresti!

La clinica RomGerMed veti gasi o echipa de medici specialisti ce vor face tot posibilul pentru ca dumneavoastra sa aveti o vedere perfecta. Tineti la sanatatea dumneavoastra si programati-va din timp la consult!

Vezi toate informatiile la zi, aici: https://presalive.ro/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.